Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό πιάτο δεν έχουμε παρά να συνδυάσουμε τον κλασικό καπνιστό σολομό με γαρίδες και γεμάτη κρέμα χρένου, περιχυμένο με ντρέσιγκ λάιμ, μέλι και τζίντζερ. Ολοκληρώνουμε με λίγη σαλάτα και έχουμε ένα ελαφρύ και εύγευστο ορεκτικό, αφήνοντας χώρο για το κυρίως εορταστικό γεύμα.
Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας Κρεμ φρες
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα χρένου
4 φέτες καπνιστό σολομό
10 μεγάλες μαγειρεμένες γαρίδες, ξεφλουδισμένες αλλά με τις ουρές
Για τη σαλάτα
Χυμό από 1 λάιμ και ψιλοτριμμένο ξύσμα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 χούφτες σαλάτα με φύλλα
Συνταγή
ΒΗΜΑ 1
Ανακατεύουμε την Κρεμ φρες με το χρένο και λίγο αλατοπίπερο. Για το ντρέσινγκ, χτυπήστε ελαφρά το χυμό και το ξύσμα λάιμ με το μέλι, το τζίντζερ και το καρύκευμα και μετά ανακατέψτε με το λάδι.
ΒΗΜΑ 2
Βάλτε τον καπνιστό σολομό και τις γαρίδες σε 2 πιάτα και στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά από την κρέμα χρένου. Ρίξτε τη σαλάτα στο μεγαλύτερο μέρος του ντρέσινγκ και τοποθετήστε από πάνω. Περιχύστε το υπόλοιπο ντρέσινγκ γύρω από το πιάτο και σερβίρετε.